Γενικό Λύκειο Δεμενίκων Αχαΐας

Γενικό Λύκειο Δεμενίκων ΑχαΐαςΓενικό Λύκειο Δεμενίκων Αχαΐας

Μια ποδηλατάδα για τα Δικαιώματα των Παιδιών από το Γενικό Λύκειο Δεμενίκων Αχαΐας.

Γενικό Λύκειο Δεμενίκων ΑχαΐαςΤο Γενικό Λύκειο Δεμενίκων, που όλοι γνωρίσαμε μέσα από την περιπέτεια του 15χρονου που ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για λόγους υγείας, από σεμνότητα και διακριτικότητα έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά όμως είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς πρωτοστατεί στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.

Το Γενικό Λύκειο Δεμενίκων Αχαΐας αποδεικνύει ότι: «Όλοι μαζί μπορούμε»!
Με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κα Φωτεινή Δημακοπούλου, αλλά και με τη στήριξη του Διευθυντή του Σχολείου, κ. Άγγελου Λιβαθινού, μια παρέα 80 μαθητών της θεωρητικής κατεύθυνσης της Β' Λυκείου και μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου υλοποίησαν το πρόγραμμά τους «Όλοι μαζί μπορούμε. Έλα» στα πλαίσια του μαθήματος «Πολιτική και Δίκαιο».

Γενικό Λύκειο Δεμενίκων ΑχαΐαςΕυαισθητοποιημένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί από την περιπέτεια του συμμαθητή τους αναγνώρισαν το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις βοήθεια σε κάποιους που είναι μακριά και έχουν την ανάγκη σου ακόμα και αν εσύ δεν τους βλέπεις ή τους ξέρεις.

Σε αγαστή συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και της τοπικής κοινωνίας, κινητοποίησαν τις αρμόδιες αρχές (αστυνομία, πυροσβεστική, δήμο, εκπροσώπους βθμιας εκπαίδευσης) και ενημέρωσαν μικρούς και μεγάλους για το έργο της UNICEF και τα δικαιώματα των παιδιών.

Αρχικά, στο χώρο του σχολείου, δημιούργησαν τη γωνιά της UNICEF. Σχεδίασαν αφίσα, την ανάρτησαν στο σχολείο και την κυκλοφόρησαν στην τοπική κοινωνία. Έκαναν λεύκωμα με ευχές καθηγητών και μαθητών προς όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Δημιούργησαν εκδήλωση στο facebook με τίτλο «Λύκειο Δεμενίκων. Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών». Λειτούργησαν κοινωνικό παντοπωλείο στο χώρο του σχολείο τους. Συγκέντρωσαν χρήματα για τους σκοπούς της UNICEF.

Γενικό Λύκειο Δεμενίκων ΑχαΐαςΓενικό Λύκειο Δεμενίκων Αχαΐας

Γενικό Λύκειο Δεμενίκων ΑχαΐαςΓενικό Λύκειο Δεμενίκων Αχαΐας

Και βγαίνοντας έξω από τα όρια του σχολείου, διοργάνωσαν μια ποδηλατοδρομία για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που ξεκίνησε από το σχολείο τους και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, όπου τον τερματισμό ακολούθησαν μια σειρά από δράσεις, όπως θεατρικά δρώμενα και συναυλία για τα παιδιά.

Τι κέρδισαν απ' όλα αυτά; Την πεποίθηση ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αρκεί να κάνουμε το όνειρο πράξη.

Τέλος... μας έδωσαν ραντεβού για το Σεπτέμβρη, γιατί όπως μας είπαν: «η δράση δεν εξαντλείται σε μια σχολική χρονιά».

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

ιός ΖίκαΣερβίααληθινές ιστορίεςρατσισμόςπαιδιά πρόσφυγεςΦιλιππίνεςιλαράνερό και υγιεινήμέλος της UNICEFραδιομαραθώνιος UNICEFληξιαρχική καταγραφήεπείγουσες ανάγκεςπαιδική προστασίαελονοσίαέκθεση UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηισότητα των φύλωνπολιομυελίτιδασχολεία υπερασπιστέςεθελοντές UNICEFαντιμετώπιση του AIDSΥεμένηΟυκρανίακάρτες και δώρα UNICEFδιατροφήτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπαιδική επιβίωσηαθλητισμός και σπορδίκτυα προστασίας των παιδιώνΣομαλίαΕυρωπαϊκή Ένωσηδικαιώματα του παιδιούΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΝίγηραςυποστηρικτές UNICEFΝιγηρίαπεριβάλλονΕλλάδαβίαAIDSτηλεμαραθώνιος UNICEFπαιδιά στην ΕλλάδαΝονός της UNICEFεκπαίδευσηπαιδιά με αναπηρίεςUNICEF και Ολυμπιακόςεκπαίδευση κοριτσιώνπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΟλυμπιακή Εκεχειρίαυποσιτισμόςπαιδιά πολέμουμητέραΒραζιλίαΤσαντπρεσβευτές UNICEFεμβολιασμοίΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΣουδάνΓάζαανάπτυξη για τα παιδιάΝεπάλδιάρροιαπνευμονίαχολέραεταιρική κοινωνική ευθύνηΣυρίαέμπολαεκδηλώσειςστρατολόγηση παιδιώνγυναίκες-κορίτσιαΙράκδιεθνείς πρωτοβουλίεςκλιματική αλλαγήμητρικός θηλασμόςφτώχειαΑϊτή

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Δ121

Αρχείο Νέων