Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα Παιδιά 2015

Η UNICEF απευθύνει έκκληση για 3,1 δις δολάρια για να βοηθήσει περισσότερα παιδιά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Πάνω από 60 εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο από μια «νέα γενιά» ανθρωπιστικών κρίσεων

Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα Παιδιά 2015Γενεύη, 29 Ιανουαρίου 2015: Η UNICEF απευθύνει έκκληση για $3,1 δισεκατομμύρια δολάρια - τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ - για να βοηθήσει 62 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο - μια δραματική αύξηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε χρηματοδοτικές ανάγκες από την έκκληση του περασμένου έτους.

«Από θανατηφόρες φυσικές καταστροφές μέχρι βάναυσες συρράξεις και ταχέως εξαπλωνόμενες επιδημίες, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μια νέα γενιά ανθρωπιστικών κρίσεων,» δήλωσε η Afshan Khan, Διευθύντρια των Προγραμμάτων Έκτακτης Ανάγκης της UNICEF. «Είτε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή κρυμμένες από κοινή θέα, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκαν από κοινωνικές ρήξεις, κλιματική αλλαγή και ασθένειες, απειλούν τα παιδιά με τρόπους που δεν έχουμε δει ποτέ πριν.»

Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός παιδιών αντιμετωπίζουν όλο και πιο περίπλοκες και καταστροφικές συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας Έμπολα, που θέτουν τα παιδιά σε εξαιρετικό κίνδυνο από τη βία, την πείνα, τις ασθένειες και την κακοποίηση - και απαιτούν όλο και περισσότερους πόρους για την αντιμετώπισή τους.

Πάνω από το 1 στα 10 παιδιά του κόσμου - 230 εκατομμύρια - ζουν σήμερα σε χώρες και περιοχές που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις και μόνο.

«Έχω μόλις επιστρέψει από τη Συρία και το Λίβανο, όπου εκατομμύρια παιδιά βίωσαν την καταστροφή της ζωής τους», δήλωσε η Afshan Khan. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα παιδιά αυτά έχουν γίνει μάρτυρες βίας και θανάτου καθημερινά και έχουν χάσει και τα πιο βασικά πράγματα στη ζωή. Αυτή η έκκληση θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί το μέλλον όχι μόνο για τα παιδιά της Συρίας, αλλά για όλα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις.»

Η έκκληση της UNICEF Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2015 στοχεύει συνολικά 98 εκατομμύρια ανθρώπους, τα δύο τρίτα περίπου των οποίων είναι παιδιά, σε 71 χώρες.

  • Το μεγαλύτερο μέρος της έκκλησης είναι για τη Συρία και την γύρω περιοχή. Η UNICEF ζητά 903 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία των παιδιών που διατρέχουν κίνδυνο και για να παραδώσει σωτήρια βοήθεια, όπως εμβολιασμούς, ασφαλές νερό και αποχέτευση και εκπαίδευση.
  • Η UNICEF επίσης ζητά 500 εκατομμύρια δολάρια, για να επιταχύνει το έργο της στην καρδιά των κοινοτήτων που πλήττονται από τον Έμπολα. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να κλιμακωθούν οι προσπάθειές για ταχεία απομόνωση και θεραπεία κάθε κρούσματος, την πρόληψη περαιτέρω κρουσμάτων και τη συνέχιση της προώθησης υγειών συμπεριφορών για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου. Ο στόχος για το 2015 είναι να μηδενιστούν τα κρούσματα και να υποστηριχθεί η αναζωογόνηση των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών.
  • Για τη Νιγηρία, όπου οι επιθέσεις από ένοπλες ομάδες κλιμακώθηκαν κατά το παρελθόν έτος, εξαναγκάζοντας περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στα βορειοανατολικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, η UNICEF ζητά 26,5 εκατομμύρια δολάρια.
  • Ένα χρόνο μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η UNICEF απευθύνει έκκληση για 32,45 εκατομμύρια δολάρια καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση με 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε εμπόλεμες ζώνες, πάνω από 600.000 ανθρώπους εσωτερικά εκτοπισμένους και σχεδόν 1,7 εκατομμύρια παιδιά να βιώνουν τις συνέπειες. 

Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα Παιδιά 2015

Η έκκληση περιλαμβάνει επίσης πολλές σημαντικά υποχρηματοδοτούμενες και ξεχασμένες κρίσεις όπου τα παιδιά βρίσκονται σε απελπιστική ανάγκη - μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν (χρηματοδότηση κατά μόνο 35% το 2014), το κράτος της Παλαιστίνης (23%) και ο Νίγηρας (35%).

Όπως και για την άμεση ανθρωπιστική ανταπόκριση, τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν τη UNICEF στο έργο της μαζί με συνεργαζόμενους οργανισμούς να προετοιμαστούν οι χώρες για μελλοντικές κρίσεις μέσω της ενίσχυσης των εθνικών συστημάτων ετοιμότητας και του εξοπλισμού των κοινοτήτων, ώστε να μπορούν να στηριχθούν στις δυνάμεις τους.

«Αυτή η έκκληση θα φθάσει στα πιο ευάλωτα παιδιά, όπου κι αν βρίσκονται», είπε η Afshan Khan. «Ο τόπος που γεννιέται ένα παιδί, δεν θα πρέπει να καθορίζει τη μοίρα του. Πρέπει να προσφέρουμε ζωτικές υπηρεσίες και φροντίδα στα παιδιά που έχουν επείγουσα ανάγκη τώρα, να τους δώσουμε τα δομικά στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν ένα ειρηνικό μέλλον. Αυτό δεν αφορά μόνο την άμεση ανθρωπιστική ανταπόκριση, καθώς αυτές οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη.»

Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα Παιδιά 2015

Το 2014, η UNICEF έφθασε σε εκατομμύρια παιδιών με ανθρωπιστική βοήθεια - συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού 16 εκατομμυρίων παιδιών κατά της ιλαράς, τη θεραπεία 1,8 εκατομμυρίων παιδιών για σοβαρές μορφές υποσιτισμού, την παροχή ψυχολογική υποστήριξης σε σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά και την παροχή πρόσβασης σε ασφαλές νερό σε 13 εκατομμύρια ανθρώπους. Δύο εκατομμύρια παιδιά είχαν επίσης μια καλύτερη εκπαίδευση - ένα κρίσιμο κομμάτι της ανταπόκρισης της UNICEF στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς βοηθά στην αποκατάσταση της καθημερινότητας των παιδιών και τους δίνει ελπίδα για το μέλλον.

ΔωρεέςΌποιος επιθυμεί μπορεί να υποστηρίξει τα προγράμματα της UNICEF για τα Παιδιά σε Επείγουσες Ανάγκες

Σύνοψη της Έκκλησης Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2015  (Αγγλικά, αρχείο pdf, 2,43Mb)

Η πλήρης έκκληση Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2015 και όλες οι σχετικές πληροφορίες για κάθε χώρα είναι διαθέσιμα στο www.unicef.org/appeals

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

επείγουσες ανάγκεςΒραζιλίααθλητισμός και σπορφτώχειαβίαπαιδική εκμετάλλευσηαντιμετώπιση του AIDSδιάρροιαδίκτυα προστασίας των παιδιώνκλιματική αλλαγήνερό και υγιεινήΣουδάνμητέραΕλλάδαπολιομυελίτιδαπαιδιά πολέμουελονοσίαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΓάζαδικαιώματα του παιδιούΣυρίαΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαπαιδική προστασίατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνκάρτες και δώρα UNICEFληξιαρχική καταγραφήμητρικός θηλασμόςΤσανταληθινές ιστορίεςπνευμονίαπαιδιά στην Ελλάδαεκπαίδευσηυποστηρικτές UNICEFπαιδιά με αναπηρίεςμέλος της UNICEFπαιδική επιβίωσηιλαράραδιομαραθώνιος UNICEFΒοσνία-Ερζεγοβίνηεκπαίδευση κοριτσιώνεθελοντές UNICEFδιεθνείς πρωτοβουλίεςτηλεμαραθώνιος UNICEFυποσιτισμόςέκθεση UNICEFUNICEF και ΟλυμπιακόςεμβολιασμοίΝεπάλAIDSιός ΖίκαΥεμένηέμπολαδιατροφήπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣπεριβάλλονχολέραπρεσβευτές UNICEFΝίγηραςπαιδιά πρόσφυγεςΙράκΦιλιππίνεςισότητα των φύλωνΟυκρανίαΣερβίαΟλυμπιακή Εκεχειρίαανάπτυξη για τα παιδιάγυναίκες-κορίτσιαεκδηλώσειςεταιρική κοινωνική ευθύνηρατσισμόςστρατολόγηση παιδιώνΣομαλίασχολεία υπερασπιστέςΝιγηρίαΑϊτήΝονός της UNICEF

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Δ0Ρ3573

Αρχείο Νέων