Ανακοίνωση

Με αφορμή τη χθεσινή εκπομπή Focus της ΕΡΤ1 με το δημοσιογράφο κ. Πάνο Χαρίτο, στην οποία ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη UNICEF, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF θεωρεί σκόπιμο για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού να αναφέρει ότι το πρόγραμμα της UNICEF για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων για το 2016 ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ και προέρχεται από τη Βρετανική και Γερμανική κυβέρνηση και ίδιους πόρους της UNICEF (ιδιώτες, φορείς, κυβερνήσεις).

Οι τομείς προτεραιότητας οι οποίοι χρηματοδοτούνται είναι:

α) Υγεία, με παράδοση 63.000 δόσεων εμβολίων για τα προσφυγόπουλα σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας που υλοποιήθηκε το Σεπτέμβριο.

β) Εκπαίδευση, για την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα και δράσεις άτυπης εκπαίδευσης στους καταυλισμούς (20 χώρους φιλοξενίας) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Μέχρι σήμερα 2.000 παιδιά έχουν ωφεληθεί από αυτές τις δράσεις.

γ) Παιδική Προστασία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΕΚΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (για τα ασυνόδευτα), το Συνήγορο του Παιδιού, καθώς και την υποστήριξη δομών για παιδιά πρόσφυγες (5 τοποθεσίες με προοπτική για άλλες 7 τους επόμενους μήνες) και ασυνόδευτα εκτός των νησιών. Μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί 1.500 παιδιά πρόσφυγες και οι οικογένειές τους.

Η UNICEF διευκρινίζει ότι δεν έχει αναλάβει την υλοποίηση προγράμματος στη Μόρια ούτε εξέδωσε κάποια σχετική ανακοίνωση.

Για το 2017 το κόστος παρεμβάσεων της UNICEF έχει προϋπολογιστεί στα 16 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία θα γίνει έκκληση προς ιδιώτες δωρητές, κυβερνήσεις και φορείς της διεθνούς κοινότητας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, φορείς και συνεργάτες, για την άριστη και απρόσκοπτη συνέχιση του έργου μας με πλήρη διαφάνεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών προσφύγων στη χώρα μας.

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Κεντροαφρικανική Δημοκρατίαμητρικός θηλασμόςαντιμετώπιση του AIDSεκπαίδευση κοριτσιώννερό και υγιεινήφτώχειαέμπολαεκδηλώσειςΥεμένηAIDSραδιομαραθώνιος UNICEFΕλλάδαισότητα των φύλωνπρεσβευτές UNICEFΟυκρανίαδιάρροιααθλητισμός και σπορανάπτυξη για τα παιδιάΦιλιππίνεςρατσισμόςστρατολόγηση παιδιώντηλεμαραθώνιος UNICEFΑϊτήΟλυμπιακή Εκεχειρίαεπείγουσες ανάγκεςπαιδική προστασίαπεριβάλλονΣυρίαΣομαλίαπαιδική εκμετάλλευσηπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣμητέραΝεπάλπαιδική επιβίωσηΣερβίαβίαδιεθνείς πρωτοβουλίεςΒοσνία-Ερζεγοβίνηληξιαρχική καταγραφήΓάζαπαιδιά στην ΕλλάδαΕυρωπαϊκή Ένωσησχολεία υπερασπιστέςΣουδάνεμβολιασμοίελονοσίαΝίγηραςεθελοντές UNICEFπαιδιά πρόσφυγεςγυναίκες-κορίτσιαιλαράαληθινές ιστορίεςυποσιτισμόςεκπαίδευσημέλος της UNICEFεταιρική κοινωνική ευθύνηΙράκτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπολιομυελίτιδαπαιδιά πολέμουδικαιώματα του παιδιούιός Ζίκακλιματική αλλαγήΝονός της UNICEFUNICEF και ΟλυμπιακόςΝιγηρίαέκθεση UNICEFυποστηρικτές UNICEFκάρτες και δώρα UNICEFδίκτυα προστασίας των παιδιώνπνευμονίαχολέραΒραζιλίαΤσαντπαιδιά με αναπηρίεςδιατροφή

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Π121

Αρχείο Νέων