Οι εθελοντές μας είναι δίπλα στα παιδιά παντού στον κόσμο
Οι εθελοντές μας είναι δίπλα στα παιδιά παντού στον κόσμο

"Δεν θέλω αυτά τα παιδιά να υποφέρουν όσο κι εγώ. Δε θέλω να τα δω να πεινούν επειδή δεν έχουν μητέρα να τα ταΐζει και κανένας δε θέλει να τους δώσει φαγητό", μας λέει η Ντεκόντι Ντέιβις από τη Λιβερία.

Το μόνο που ζητάει είναι να ξανακτιστεί το σπίτι του
Το μόνο που ζητάει είναι να ξανακτιστεί το σπίτι του

Ο Κασέμ, 5 ετών χτυπήθηκε από οβίδα σε τέσσερα σημεία του ποδιού του, καθώς έπαιζε με τους φίλους του, κοντά στο σπίτι του στο Μπέιτ Χανούν, στη Γάζα, κατά τη διάρκεια των συρράξεων. «Το μόνο πράγμα που θέλω για τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και για τη Γάζα είναι το σπίτι μου να ξαναχτιστεί και πάλι», μας λέει.

Ας σταθούμε δίπλα στα παιδιά που έμειναν ορφανά από τον Έμπολα
Ας σταθούμε δίπλα στα παιδιά που έμειναν ορφανά από τον Έμπολα

Δύο παιδιά από την πόλη Kenema της Σιέρα Λεόνε έμειναν ορφανά, καθώς η μητέρα τους πέθανε εξαιτίας του Έμπολα πριν ένα μήνα. Η μεγαλύτερή τους αδελφή Μαρί, 15 ετών, έχει αναλάβει τώρα τη φροντίδα τους.

Μήνυμα Ντέιβιντ Μπέκαμ για την καταπολέμηση του Έμπολα
Ντέιβιντ Μπέκαμ: Βοηθήστε τη UNICEF να αντιμετωπίσει τον Έμπολα

«Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Αφρική, ό Έμπολα απειλεί τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ως πατέρας, δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να βλέπεις το παιδί σου να υποφέρει και να νοιώθεις τόσο αβοήθητος. Όμως υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις...

Επιβίωσε από τον Έμπολα αλλά τώρα είναι ορφανή
Επιβίωσε από τον Έμπολα, αλλά τώρα είναι ορφανή

H μικρή Σιτού, επιβίωσε από τον Έμπολα, αλλά έχασε τους γονείς της, οι οποίοι πέθαναν εξαιτίας του ιού, στο νοσοκομείο Kenema της Σιέρα Λεόνε και είναι τώρα ορφανή, όπως και άλλα 300 και πλέον παιδιά στη χώρα, που έχασαν και αυτά τους γονείς τους από τον Έμπολα.

Ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά που βίωσαν τις συγκρούσεις στη Γάζα
Ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά που βίωσαν τις συγκρούσεις στη Γάζα

Τα μαθήματα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και τα παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες, υποστηριζόμενες από τη UNICEF. Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων, να ηρεμήσουν οι μαθητές από τη φρίκη των 50ήμερων συρράξεων που διαδραματίστηκαν πρόσφατα στην περιοχή.

Αγώνας ενάντια στο χρόνο κατά του Έμπολα
Να μιλήσουμε στις γυναίκες για την ασθένεια και να αφήσουμε πίσω μας το φόβο

Οι συνέπειες του Έμπολα στην υγεία και ευημερία των γυναικών και παιδιών στη Σιέρα Λεόνε, είναι τρομακτικές, ειδικά για εκείνους που μολύνονται απευθείας από τον ιό. Αγώνα ενάντια στο χρόνο κατά του Έμπολα κάνει η UNICEF.

Έχασαν τους γονείς τους από τον Έμπολα
Έχασαν τους γονείς τους από τον Έμπολα, αλλά κατάφεραν να επιβιώσουν

Η Χοουάγιου, 3 ετών και ο αδελφός της Αμαντού, 4 ετών, έχασαν τους γονείς τους από τον Έμπολα, αλλά οι ίδιοι κατάφεραν να επιβιώσουν. Αφού πήραν εξιτήριο από το ειδικό κέντρο φροντίδας στη Σιέρα Λεόνε, όπου νοσηλεύτηκαν, την ανατροφή τους ανέλαβε η γιαγιά τους, Μάμι.

Επείγουσα βοήθεια σε πάνω από 500.000 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν
"Έπρεπε να φύγουμε όπως ήμασταν, μόνο με αυτά τα ρούχα..."

Επείγουσα βοήθεια σε πάνω από 500.000 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν. Οι κοινές ομάδες της UNICEF και του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, ολοκλήρωσαν την 25η κοινή τους αποστολή έκτακτης ανάγκης φέρνοντας βοήθεια με αεροπλάνα και ελικόπτερα σε πάνω από 500.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 100.000 παιδιών.

Αρχείο Νέων