Ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης από την ορχήστρα «Οι κόρες της Ιερουσαλήμ» στο Θέατρο Βράχων

koresierousalim

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολιτιστικό γεγονός, με πολλαπλούς συμβολισμούς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.
Ο λόγος για την ξεχωριστή συναυλία από την Ορχήστρα «Οι κόρες της Ιερουσαλήμ», που αποτελείται από 30 δεκαπεντάχρονα κορίτσια από την Παλαιστίνη, τα οποία έπαιξαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας τους, αλλά και ελληνικά, σε μια επιτυχημένη σύμπραξη με τη Μαρία Σουλτάτου και μέλη της Παραδοσιακής Ορχήστρας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η UNICEF και η Πρόεδρός της κα Σοφία Τζιτζίκου, στην οποία ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Marwan Toubassi απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas, το Μετάλλιο της Τιμής και της Διάκρισης για τη σημαντική της προσφορά προς τα παιδιά όλου του κόσμου.

Τα μέλη της ομάδας «Τεταρτημόριο», το οποίο συνεργάζεται με τη UNICEF, προσέφεραν στον Πρέσβη της Παλαιστίνης έναν πίνακα ζωγραφικής που αναπαριστά την ορχήστρα «Κόρες της Ιερουσαλήμ».

Την εκδήλωση τίμησαν εθελοντές και φίλοι της UNICEF, καθώς και πολλοί Δήμαρχοι της Αττικής.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Παλαιστίνης, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση  του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια του φεστιβάλ «Στις Σκιές των Βράχων».

Η γυναικεία ορχήστρα «Οι Κόρες της Ιερουσαλήμ» ιδρύθηκε το 2013. Τα 30 μέλη της είναι  νεαρές κοπέλες  που παίζουν αραβικά όργανα όπως ούτι, κανονάκι, ανατολίτικα  κρουστά, αλλά και βιολί, βιολοντσέλο, κόντρα μπάσο, φλάουτο και κλαρινέτο. Η ορχήστρα συμπεριλαμβάνει χορωδία και σολίστ τραγουδιού.

koresierousalim

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

κάρτες και δώρα UNICEFεμβολιασμοίΕλλάδαΕυρωπαϊκή Ένωσηπολιομυελίτιδαπαιδιά με αναπηρίεςπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΝεπάλΙράκδικαιώματα του παιδιούΓάζαΑϊτήδιάρροιαμέλος της UNICEFμητρικός θηλασμόςτηλεμαραθώνιος UNICEFΚεντροαφρικανική Δημοκρατίααθλητισμός και σπορΣομαλίαΟλυμπιακή Εκεχειρίαεταιρική κοινωνική ευθύνηεκπαίδευση κοριτσιώνπαιδική προστασίαΝιγηρίαμητέραανάπτυξη για τα παιδιάτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΦιλιππίνεςUNICEF και Ολυμπιακόςπρεσβευτές UNICEFρατσισμόςβίακλιματική αλλαγήπαιδιά στην Ελλάδαισότητα των φύλωνυποστηρικτές UNICEFραδιομαραθώνιος UNICEFΝονός της UNICEFΥεμένηΤσαντδίκτυα προστασίας των παιδιώνΣερβίαιλαράΟυκρανίααντιμετώπιση του AIDSπαιδιά πολέμουΒραζιλίανερό και υγιεινήελονοσίαστρατολόγηση παιδιώνσχολεία υπερασπιστέςγυναίκες-κορίτσιαπαιδική εκμετάλλευσηπνευμονίαΝίγηραςιός ΖίκαΒοσνία-Ερζεγοβίνηληξιαρχική καταγραφήφτώχειαΣυρίαυποσιτισμόςχολέραέκθεση UNICEFαληθινές ιστορίεςεπείγουσες ανάγκεςπαιδιά πρόσφυγεςΣουδάνεθελοντές UNICEFπαιδική επιβίωσηεκδηλώσειςπεριβάλλονδιεθνείς πρωτοβουλίεςέμπολαδιατροφήAIDSεκπαίδευση

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Μπρελόκ με Αρκουδάκι

Αρχείο Νέων