Ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης από την ορχήστρα «Οι κόρες της Ιερουσαλήμ» στο Θέατρο Βράχων

koresierousalim

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολιτιστικό γεγονός, με πολλαπλούς συμβολισμούς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.
Ο λόγος για την ξεχωριστή συναυλία από την Ορχήστρα «Οι κόρες της Ιερουσαλήμ», που αποτελείται από 30 δεκαπεντάχρονα κορίτσια από την Παλαιστίνη, τα οποία έπαιξαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας τους, αλλά και ελληνικά, σε μια επιτυχημένη σύμπραξη με τη Μαρία Σουλτάτου και μέλη της Παραδοσιακής Ορχήστρας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε από την Παλαιστινιακή πλευρά η UNICEF και η Πρόεδρός της κα Σοφία Τζιτζίκου, για τη σημαντική ανθρωπιστική προσφορά προς τα παιδιά όλου του κόσμου.

Τα μέλη της ομάδας «Τεταρτημόριο», το οποίο συνεργάζεται με τη UNICEF, προσέφεραν στον Πρέσβη της Παλαιστίνης έναν πίνακα ζωγραφικής που αναπαριστά την ορχήστρα «Κόρες της Ιερουσαλήμ».

Την εκδήλωση τίμησαν εθελοντές και φίλοι της UNICEF, καθώς και πολλοί Δήμαρχοι της Αττικής.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Παλαιστίνης, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση  του Δήμου Βύρωνα στα πλαίσια του φεστιβάλ «Στις Σκιές των Βράχων».

Η γυναικεία ορχήστρα «Οι Κόρες της Ιερουσαλήμ» ιδρύθηκε το 2013. Τα 30 μέλη της είναι  νεαρές κοπέλες  που παίζουν αραβικά όργανα όπως ούτι, κανονάκι, ανατολίτικα  κρουστά, αλλά και βιολί, βιολοντσέλο, κόντρα μπάσο, φλάουτο και κλαρινέτο. Η ορχήστρα συμπεριλαμβάνει χορωδία και σολίστ τραγουδιού.

koresierousalim

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

ληξιαρχική καταγραφήπαιδική επιβίωσηγυναίκες-κορίτσιαιλαράΝονός της UNICEFΒραζιλίαΥεμένηιός Ζίκαεκπαίδευση κοριτσιώνΦιλιππίνεςαληθινές ιστορίεςπαιδιά πρόσφυγεςπρεσβευτές UNICEFαντιμετώπιση του AIDSσχολεία υπερασπιστέςεκδηλώσειςεκπαίδευσηΙράκπαιδιά πολέμουχολέρατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπνευμονίαπεριβάλλονισότητα των φύλωνμητρικός θηλασμόςΕλλάδαΟλυμπιακή Εκεχειρίαπολιομυελίτιδαέμπολαραδιομαραθώνιος UNICEFΝεπάλδιατροφήυποστηρικτές UNICEFΣυρίαεμβολιασμοίΣομαλίαεπείγουσες ανάγκεςUNICEF και ΟλυμπιακόςΒοσνία-Ερζεγοβίνηνερό και υγιεινήανάπτυξη για τα παιδιάυποσιτισμόςκάρτες και δώρα UNICEFέκθεση UNICEFμητέραΤσαντΑϊτήελονοσίαπαιδική προστασίαδίκτυα προστασίας των παιδιώνAIDSαθλητισμός και σπορεθελοντές UNICEFΣουδάνπαιδική εκμετάλλευσηβίαστρατολόγηση παιδιώνΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΝίγηραςφτώχειατηλεμαραθώνιος UNICEFμέλος της UNICEFΟυκρανίαδιάρροιαπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΝιγηρίαρατσισμόςπαιδιά με αναπηρίεςΣερβίαδιεθνείς πρωτοβουλίεςδικαιώματα του παιδιούπαιδιά στην ΕλλάδαΓάζακλιματική αλλαγήεταιρική κοινωνική ευθύνηΕυρωπαϊκή Ένωση

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

JEEP 4X4

Αρχείο Νέων