Έκκληση UNICEF ύψους $3,3δις για επείγουσα βοήθεια σε 48 εκατομμύρια παιδιά σε συγκρούσεις και άλλες κρίσεις

Έκκληση UNICEF για 48 εκατομμύρια παιδιά σε συγκρούσεις και άλλες κρίσεις το 2017

Ο υποσιτισμός αποτελεί «κρυφή απειλή» για τα παιδιά, αναφέρει η έκκληση της οργάνωσης για το 2017.

Νέα Υόρκη / Γενεύη, 31 Ιανουαρίου 2017 - 48 εκατομμύρια παιδιά τα οποία βιώνουν μερικές από τις χειρότερες συγκρούσεις στον κόσμο και άλλες επείγουσες ανθρωπιστικές κρίσεις, θα ωφεληθούν από την έκκληση της UNICEF για το 2017 που δημοσιεύεται σήμερα.

Από τη Συρία, μέχρι την Υεμένη και το Ιράκ, από το Νότιο Σουδάν μέχρι τη Νιγηρία, τα παιδιά δέχονται άμεση επίθεση, με τα σπίτια τα σχολεία και τις κοινότητές τους σε ερείπια, τις ελπίδες τους και το μέλλον τους να διακυβεύεται. Συνολικά, σχεδόν το ένα στα τέσσερα παιδιά στον κόσμο ζει σε μια χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις ή καταστροφές.

«Στη μία χώρα μετά την άλλη, ο πόλεμος, οι φυσικές καταστροφές και η κλιματική αλλαγή, ξεριζώνουν όλο και περισσότερα παιδιά από τα σπίτια τους και τα εκθέτουν στη βία, τις ασθένειες και την εκμετάλλευση», δήλωσε ο Διευθυντής των Προγραμμάτων Επείγουσας Ανάγκης της UNICEF, Manuel Fontaine.

Η έκθεση Ανθρωπιστική Δράση της UNICEF για τα Παιδιά, θέτει το ποσό της έκκλησης της οργάνωσης για το 2017 στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και τους στόχους για την παροχή στα παιδιά πρόσβασης σε πόσιμο νερό, διατροφή, εκπαίδευση, υγεία και προστασία σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Υπολογίζεται ότι 7,5 εκατομμύρια παιδιά θα αντιμετωπίσουν σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής στην πλειονότητα των χωρών που αφορά η έκκληση, συμπεριλαμβανομένων, από σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά αντίστοιχα, στην βορειοανατολική Νιγηρία και την Υεμένη.

«Ο υποσιτισμός αποτελεί μια κρυφή απειλή για εκατομμύρια παιδιά,» δήλωσε ο Fontaine. «Οι βλάβες που προξενεί μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες, αποστερώντας τα παιδιά από τις δυνατότητές τους για νοητική και σωματική ανάπτυξη. Στη χειρότερη μορφή του, ο σοβαρός υποσιτισμός μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.»

Το μεγαλύτερο τμήμα της έκκλησης, είναι για τα παιδιά και τις οικογένειες που πλήττονται από τη σύγκρουση της Συρίας, που σύντομα εισέρχεται στο έβδομο έτος. Η UNICEF αναζητά συνολικά 1,4 δις δολάρια για την υποστήριξη των παιδιών στο εσωτερικό της Συρίας και εκείνων που ζουν ως πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

Συνολικά, εργαζόμενη μαζί με τους εταίρους της, οι άλλες προτεραιότητες της UNICEF για το 2017 είναι οι εξής:

  • Παροχή πρόσβασης σε ασφαλές νερό σε πάνω από 19 εκατομμύρια ανθρώπους.
  • Παροχή τυπικής ή άτυπης βασικής εκπαίδευσης σε 9,2 εκατομμύρια παιδιά.
  • Εμβολιασμός 8,3 εκατομμυρίων παιδιών κατά της ιλαράς.
  • Παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης σε πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά.
  • Παροχή θεραπείας για σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής σε 3,1 εκατομμύρια παιδιά.

Έκκληση UNICEF για 48 εκατομμύρια παιδιά σε συγκρούσεις και άλλες κρίσεις το 2017

Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2016, ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της UNICEF:

- 13,6 εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε ασφαλές νερό.
- 9,4 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς.
- 6,4 εκατομμύρια παιδιά είχαν πρόσβαση σε κάποια μορφή εκπαίδευσης.
- 2,2 εκατομμύρια παιδιά υποβλήθηκαν σε θεραπεία για σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής.

 

 Δείτε σχετικό Φωτογραφικό Αφιέρωμα: Τα παιδιά σε κρίση

 

Η πλήρης έκκληση “Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα Παιδιά 2017” και όλες οι σχετικές πληροφορίες για την κάθε χώρα είναι στο www.unicef.org/hac2017 


Όποιος επιθυμεί, μπορεί να ενισχύσει τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες 

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

μητέραΓάζαστρατολόγηση παιδιώντα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνεμβολιασμοίδιάρροιαΕλλάδαΦιλιππίνεςτηλεμαραθώνιος UNICEFδικαιώματα του παιδιούΟλυμπιακή ΕκεχειρίαφτώχειαβίαυποσιτισμόςΥεμένηΟυκρανίαΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΣομαλίαπαιδιά πολέμουμητρικός θηλασμόςΣυρίαπεριβάλλονUNICEF και Ολυμπιακόςεκδηλώσειςμέλος της UNICEFΙράκγυναίκες-κορίτσιαΣερβίαΝιγηρίακάρτες και δώρα UNICEFελονοσίαΝεπάλπρεσβευτές UNICEFληξιαρχική καταγραφήδιατροφήπαιδική προστασίαεταιρική κοινωνική ευθύνηαντιμετώπιση του AIDSπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣισότητα των φύλωνεθελοντές UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηυποστηρικτές UNICEFέμπολαΕυρωπαϊκή Ένωσηκλιματική αλλαγήχολέραπολιομυελίτιδαπαιδιά στην Ελλάδααληθινές ιστορίεςνερό και υγιεινήπαιδιά με αναπηρίεςΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαεκπαίδευση κοριτσιώνέκθεση UNICEFιλαράΝονός της UNICEFιός Ζίκασχολεία υπερασπιστέςεκπαίδευσηΤσαντραδιομαραθώνιος UNICEFΒραζιλίαδίκτυα προστασίας των παιδιώνΑϊτήδιεθνείς πρωτοβουλίεςπνευμονίαΣουδάνπαιδική επιβίωσηαθλητισμός και σπορπαιδιά πρόσφυγεςρατσισμόςανάπτυξη για τα παιδιάεπείγουσες ανάγκεςΝίγηραςAIDS

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Η107

Αρχείο Νέων