Έκθεση «Διερχόμενοι» για τα προσφυγόπουλα

ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ
Από αριστερά: Ευστράτιος Χαλκιώτης, Πρόεδρος ΤετARTημόριο, Σοφία Τζιτζίκου, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, Ιωάννα Μύρκα, Επιμελήτρια έκθεσης "Διερχόμενοι", Ισιδώρα Φουσκαρή, Τμήμα Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού και Παραγωγής, Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", Γιάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τα εγκαίνια.


Η ομαδική έκθεση «Διερχόμενοι» φιλοξενείται στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη από 10 έως 24 Μαΐου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, του γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία πριν λίγες μέρες με την παρουσία σημαντικών φίλων της τέχνης και των παιδιών. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κα Σοφία Τζιτζίκου άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας πρόσκληση προς τα παιδιά και τους νέους, να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε κάθε παιδί πρόσφυγα ή μετανάστη, ενώ τόνισε και τη σημασία της ενθάρρυνσης νέων ανθρώπων, κοινωνικά ευαισθητοποιημένων, σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Συγχρόνως, κάλεσε τους ιθύνοντες να ενσκήψουν στις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. 

Ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεχάρη τη UNICEFγια το έργο της και εξήρε το γεγονός ότι δίνεται βήμα και υποστήριξη σε πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων.

Η ομαδική αυτή έκθεση την επιμέλεια της οποίας έχει η κα Ιωάννα Μύρκα αποτελεί το τρίτο βήμα στη φάση ολοκλήρωσης του εικαστικού δρώμενου «Διερχόμενοι» που διοργανώνεται από την ομάδα ΤετARTημόριο και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

Η δράση «Διερχόμενοι» υλοποιείται σε τρία βήματα-στάδια: δημιουργία, επεξεργασία και έκθεση. Μία έννοια διέρχεται από παιδικά σχέδια, κάνει μία στάση στα σχέδια των φοιτητών και αποφοίτων - εικαστικών της ΑΣΚΤ και ολοκληρώνεται προσφέροντας, μέσα από τις ομαδικές εκθέσεις, τις τελικές δημιουργίες στη ματιά του κοινού.

Στο στάδιο της δημιουργίας, ζητήθηκε από μαθητές δημοτικών σχολείων του Παλαιού Φαλήρου να ζωγραφίσουν με βάση την έννοια του «πρόσφυγα». Το ίδιο αυτό σχέδιο, στο στάδιο της επεξεργασίας, πέρασε στα χέρια φοιτητών της Σχολής Κάλων Τεχνών και αποφοίτων - εικαστικών.

Η καταληκτική αυτή φάση του δρώμενου, θα πλαισιωθεί από τη Δράση-Παιχνίδι: «Βρες τον Εαυτό Σου», κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές θα αναζητήσουν το έργο που προέκυψε από το αρχικό δικό τους.

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

μητρικός θηλασμόςραδιομαραθώνιος UNICEFαθλητισμός και σπορεκδηλώσειςτηλεμαραθώνιος UNICEFΤσαντΥεμένηελονοσίακάρτες και δώρα UNICEFφτώχειαπαιδική προστασίααληθινές ιστορίεςΒοσνία-Ερζεγοβίνηπρεσβευτές UNICEFληξιαρχική καταγραφήιός ΖίκαΣουδάνπαιδιά πολέμουδιατροφήισότητα των φύλωντα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΣυρίαρατσισμόςιλαράΝίγηραςπνευμονίακλιματική αλλαγήνερό και υγιεινήπεριβάλλονεπείγουσες ανάγκεςΓάζαΟυκρανίαδιεθνείς πρωτοβουλίεςσχολεία υπερασπιστέςμέλος της UNICEFδιάρροιαυποσιτισμόςδίκτυα προστασίας των παιδιώνέμπολαεκπαίδευση κοριτσιώνχολέραΕλλάδαγυναίκες-κορίτσιαΕυρωπαϊκή Ένωσηπαιδική επιβίωσηπαιδιά στην Ελλάδαανάπτυξη για τα παιδιάστρατολόγηση παιδιώνΣερβίαΙράκΝεπάλέκθεση UNICEFΣομαλίαΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΑϊτήεθελοντές UNICEFπολιομυελίτιδαπαιδική εκμετάλλευσηδικαιώματα του παιδιούΝιγηρίαεταιρική κοινωνική ευθύνηUNICEF και Ολυμπιακόςεμβολιασμοίαντιμετώπιση του AIDSπαιδιά πρόσφυγεςΒραζιλίαπαιδιά με αναπηρίεςAIDSΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΦιλιππίνεςυποστηρικτές UNICEFεκπαίδευσηβίαΝονός της UNICEFμητέρα

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Κουδουνίστρα

Αρχείο Νέων